Akkreditált képzések pedagógusoknak

A TEHETSÉGFEJLESZTŐ SAKK, MINT OKTATÁSI ESZKÖZ, VÁLASZTHATÓ TANTÁRGY AZ ISKOLÁKBAN!

Az Európai Parlament 2012. március 17.-én deklarációt adott ki a sakk iskolai bevezetésének támogatásáról. Az Európai Uniós szakmai bizottság tagjaként, a világtörténelem valaha élt legjobb női sakkozójának választott Polgár Judit Magyarországon négy évfolyamra szóló képességfejlesztő sakk kerettantervet készített az általános iskolák alsó tagozata számára.

A Polgár Judit Módszer iskolásoknak szóló Sakkpalota programja, egy új módszertani megközelítést alkalmaz az általános képességfejlesztésre, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére, a digitális korban fellépő gondolkodásfejlődési hiányosságok pótlására.

A Nemzeti Alaptantervben, az általános iskolák alsó tagozatában, 2013-tól választható tantárgyként szereplő tárgy a sakk alapszabályait és eszközrendszerét használva épül be a normál tanterv alaptantárgyaiba, előmozdítva ezzel azok készségszintű elsajátítását.

A módszer alkalmazására kidolgozott akkreditált képzések közül, az 1-2. osztályos tanítóknak szóló megismerteti a résztvevőket a módszer elemeivel, és napi gyakorlatban alkalmazható ötletekkel, megoldásokkal, praktikumokkal segíti a képességfejlesztő sakk oktatása iránt érdeklődő pedagógusok munkáját.

Polgár Judit nevéhez fűződő képességfejlesztő sakk módszertani fejlesztői az évek óta jelentkező igényeknek megfelelve, - a Sakkpalota 1-2. évfolyam tanítóinak kifejlesztett tanfolyama után, - kidolgozták a 3-4. osztályban tanítóknak szóló továbbképzésüket. A képzés segítségével, az alapképzésen elsajátított ismeretekre építve, a pedagógusok külön tárgyként, vagy oktatási eszközként is tudják alkalmazni a képességfejlesztő sakk kínálta lehetőségeket a nagyobb gyerekek oktatásában is.

Ez az oldal sütiket ("cookie") használ, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Oldalaink böngészésével elfogadja ezt.
Részletes információ Értem